Hopper rett over på "the monsters we deserve" av Marcus Sedgewick (som visstnok kommenterer en del på Frankenstein).

Skal bare kommentere på at når han snakker om isbreen Mer de glas (i Sveits), så sier han "Its crazy fields of ice look just the same as they did when Mary [Shelley] visited it in 1816".

Det gjør de definitivt ikke

Follow

Jeg husker ikke hvor jeg så det, men noen påpeika at sjøl om vi er i ei økologisk krise/klimakrise, så er f.eks. litteraturen (uteonom cli-fi) som regel fullstendig upåvirka av dette.

case in point, antar jeg

· · Web · 2 · 0 · 0

@bjornstark næsj, kjenner ikke til så mye, for å være ærlig. Du har jo bøkene til Maja Lunde her til lands, og på engelsk har jeg ihvertfall lest The Windup Girl av Paolo Bacigalupi. Ellers har Kim Stanley Robinson et par bøker (eks New York 2140), og etter det jeg forsår er Oryx and Crake-triilogien til Atwood cli-fi.

Ser det er noen lister med anbefalinger om en søker på cli-fi, derimot, så det fins jo.

@victor Parable of the Sower av Octavia Butler synes jeg fanger godt den ekle følelsen av å se ting bli gradvis litt verre, år for år, og hva dette (+ andre problemer) gjør med et tidligere rikt og trygt samfunn.

@bjornstark @victor Uten at den håndterer spørsmålet direkte, er Schweblins Feberdrøm (Distancia de rescate) et eksempel på en psykologisk tematisering av økokatastrofe. Og så har man vel sånt som Nullingen av Paul Abel, da.

Sign in to participate in the conversation
Bokgruven

Et sted for folk som liker å lese og snakke om bøker.