Follow

Eg trur 2020 skal bli Pratchett-året mitt. Har lest 1-4 frå før, men tek oppfordring om å byrje med nokre seriar – spesifikt «Guards, guards!».

· · Web · 3 · 1 · 1

@tanketom Jeg likte nok Moist von Lipwig-serien best, som starter med Going Postal.

@bjornstark Har City Watch først på planen, og heksegreiene like bak, eg får legge til Lipwig også!

@tanketom @bjornstark

Og da høyner jeg med Small Gods som sammen med Pyramids og Hogfather utgjør gudetrilogien til Pratchett. Her er han på det mest filosofiske.

@enannenen Eg har eit mål om 12 bøker ila. året, truleg må eg doble det for å rekke gjennom alt. Luksusproblem. @bjornstark

@enannenen @tanketom Husker jeg leste den like etter at jeg ble ateist, og den gjorde inntrykk. Har ikke lest den siden.

@tanketom *Guards, guards* er et bra sted å starte, synes jeg. Og i fall ingen har sendt den til deg enda er upload.wikimedia.org/wikipedia den kanoniske anbefalingen for forskjellige steder det går an å starte.

@arnsholt @tanketom Fin oversikt. Ellers synes jeg The Last Continent er greit å droppe helt, siden jeg syntes den var så dårlig at den fikk meg til å slutte å lese Discworld-bøker i årevis. Det var litt som å lese en slem parodi på Pratchett som avslørte stilen hans så grundig at jeg ikke orket å lese mer. :)

@bjornstark @tanketom Ja, det lugger av og til litt i overgangen fra de tidligere mer utprega morsomme bøkene til de seinere bøkene med litt mer klart sosialt tilsnitt. Selv sleit jeg mye med Pyramids (og dels Small gods).

@arnsholt @bjornstark Har fått tilsendt oversikta frå ein storfan før, ja – med forsiktige anbefalingar :)

@tanketom @bjornstark Er gjerne sånn. Men da er det vel bare å si som Severin Suveren: "Stol på erfarne fjellfolk."

Reaper Man var min første, Witches abroad og Small Gods er andre favoritter  for å nevne noen - hadde hele serien, men biblioteket mitt har gått til gjenvinningsstasjonen.
Sign in to participate in the conversation
Bokgruven

Et sted for folk som liker å lese og snakke om bøker.