Maksgrensa på 500 tegn som er standard i Mastodon blir fort litt kort når man skal snakke om bøker, så jeg har tenkt å øke den. Noen tanker om hva den bør være? Ett forslag jeg har fått er 3000 tegn.

Follow

@bokgruvenadmin Jeg liker å skrive om bøker jeg har lest og håper å høre hva andre måtte mene. Da syns jeg rene anbefalinger er mindre interessant enn litt lengre presentasjoner. Det siste jeg skrev har 2.850 tegn. Ønsker minst 3.000, gjerne mer.

@hogrim Siden ingen andre her har sterke meninger kan vi prøve med 3000. Fikser det snart. Mastodon er fortsatt en mikrobloggtjeneste da, så det er en fare for at lange tekster ikke fungerer så bra i brukergrensesnittet. Vi kan prøve og se det an!

@Helge Øgrim Jeg vet ikke hva som er begrensningene i Mastodon, men det finnes andre systemer i den sosiale veven/fødiverset som find gir deg mulighet til å skrive lange innlegg. Men kanskje er en blogg det du heller er ute etter?

@harald @hogrim Mastodon har default 500, som blir litt lite for bøker. Og Mastodon er en mikroblogg, så forskjellen fra en vanlig blogg er kanskje leserens forentning og begrensede formateringsmuligheter. Verdt å eksperimentere tror jeg.

@Bjørn Stærk 📚 @Helge Øgrim Jeg aner ikke hva grensen er i Hubzilla som jeg bruker (har aldri støtt på noen grense,) men det er en egen utvidelse for lengre artikler om man skulle ønske det. Ellers ser jo Write Freely interessant ut. En bloggmotor som poster rett til activitypub.

Selv tror jeg kanskje en mellomting er greit. Bruk en blogg/hjemmeside for lengre innlegg, og send ut et sammendrag eller en notis om det til følgere i de sosiale nettverkene.
Sign in to participate in the conversation
Bokgruven

Et sted for folk som liker å lese og snakke om bøker.