Jeg fortsetter å plugge hull i min allmenndannelse. Denne gang er Fahrenheit 451 fortært. At Bradbury allerede i 1953 forutser dagens medieteknologi og dets problematiske sider er forbløffende! Boken blir faktisk bare mer aktuell for hvert år! Forhåpentlig med unntak av hans (tidstypiske?) frykt for atomkrig...

Plukket litt tilfeldig opp «Dette er Lean: Løsningen på effektivitetsparadokset» av svenskene Modig og Åhlström fra biblioteket i dag. En kort sak om forbedring av arbeidsprosesser gjennom et perspektivskifte. Nok en flyplass-bok, eller en liten perle (eller begge deler)? Tiden vil vise, men så langt er det i alle fall noen eksempler fra helsevesenet som har avstedkommet noen refleksjoner i mitt hode.

I år startet jeg året med å lese komedie-sci-fi-klassikeren «A Hitchiker’s Guide to the Galaxy». Hvorfor? Fordi jeg fylte 42 i år og det er jo et sentralt tall i boka. Videre: Hørespillet den er basert på ble første gang sendt på radio i 1978, for 42 år siden! Også er den jo herlig morsom da, på en erketypisk britisk måte.

Bokgruven

Et sted for folk som liker å lese og snakke om bøker.