Follow

Hundreåringen som klatret ut gjennom vinduet og forsvant, av Jonas Jonasson, 2009.
Hundreåring er på rømmen fra politi og gangstere, mens vi får tilbakeblikk til det begivenhetsrike livet han har hatt. Denne ble for søt og sentimental for meg, så jeg kom ikke så langt. Det er noe barnebokaktig over hvordan han flyter gjennom handlingen, og ikke på en god måte. Gangsterne er Home Alone-forbrytere. Hovedpersonen er en mindre interessant Forrest Gump som snubler inn og ut av den spanske borgerkrigen uten at det er morsomt eller viktig eller noe som helst, bare "ja den borgerkrigen du vet? Han var der også". Og hvis jeg skal gjette, blir det vel noe tapt kjærlighet og en avslutning som binder ting sammen på en måte som får deg til å gråte litt e.l. Det er veldig Sentimental Amerikansk Nittitallsfilm dette. Iallfall så langt jeg kom.

@Bjørn Stærk 📚 Mener å huske jeg egentlig likte denne. Småmorsom og lett, men absolutt ikke en bok som setter seg. Analysen din stemmer imidlertid ganske godt med hva jeg husker av den, så om ikke det er det du er ute etter så kan du nok trygt la den ligge.

@bjornstark Stemmer nok det. Leste den da den kom, men kan ikke gjenfortelle stort. Kan nok neppe gis merkelappen «stor litteratur», men var det ikke noe Erlend Loe’sk over den? Et slags spark til alvoret ved voksenlivet og en oppfordring til å være mer genuin og ubekymret?

@erich Kanskje - jeg kom jo ikke så langt før jeg ga opp.

Sign in to participate in the conversation
Bokgruven

Et sted for folk som liker å lese og snakke om bøker.