Follow

The Female Man av Joanna Russ, 1975.
Russ var en radikalfeminist og science fiction-forfatter og kritiker. Plukket opp denne brukt fordi jeg nettopp hadde lest We Who Are About To... som er en knyttneve av en "overlevende strandet på øde planet men haha de dør alle sammen for selvsagt gjør de det"-fortelling. Denne er en eksperimentell kaleidoskopisk satire hvor fortellerstemmene, kvinner fra ulike parallelle virkeligheter eller tidsperioder, glir over i hverandre. Jeg likte den, men kom bare halvveis. Limet i utgaven jeg hadde kjøpt var dårlig, sider begynte å falle ut, og plutselig hadde babyen revet den i stykker og plassert mange av sidene et sted det er vanskelig å få tak i dem. Og jeg likte den ikke så mye at jeg vil legge ned den innsatsen for å komme videre.

Så boka jeg egentlig vil anbefale er We Who Are About To... Det er en fortelling som gjør seg unna med Robinson-klisjeene i starten bare for å gjøre narr av dem, og så går mesteparten av boka med på at den siste overlevende blir gal.

@bjornstark Takk for tips! Russ har vært et navn jeg har merket meg, men ikke kommet så langt som til å lese enda, så da veit jeg i hvert fall hvor jeg kan begynne når jeg får ånden over meg.

Sign in to participate in the conversation
Bokgruven

Et sted for folk som liker å lese og snakke om bøker.