Follow

Jepp, helt greit å kjøpe flere bøker enn man leser: "The antilibrary's value stems from how it challenges our self-estimation by providing a constant, niggling reminder of all we don't know. The titles lining my own home remind me that I know little to nothing about cryptography, the evolution of feathers, Italian folklore, illicit drug use in the Third Reich, and whatever entomophagy is."

bigthink.com/personal-growth/d

· · Web · 3 · 2 · 4
Jeg gav bort hele biblioteket mitt til gjenbruksstasjonen, og nå leser jeg bøker igjen. :-)

@parlehaakon Høres litt for trist ut for meg. Fulle bokhyller gir en fin følelse.

Ja, så absolutt, men følelsen er enda finere når de tar opp plassen hos noen andre. ;-)

@bjornstark Den om "illicit drug use in the Third Reich" mistenker jeg er Blitzed: Drugs in Nazi Germany av Norman Ohler, som er en ganske kul bok.

@arnsholt Haha det er det sikkert. Men selv er jeg egentlig litt lei av bøker som skal finne den milliontende vinkelen på livet i nazi-Tyskland. Hva med en bok om narkobruk på 1920- eller 50-tallet? Jeg leste en som het On Speed, om amfetaminens historie. Mye spennende der fra krigen, og det overlapper kanskje med noe av Blitzed, men det jeg syntes var mest interessant var fortellingen om hvordan amfetamin senere ble et allmennt legemiddel legene skrev ut når de ikke egentlig visste hva annet de skulle gi deg. Og at det antagelig var det eneste "slankemiddelet" som fungerte.

@bjornstark Det er et godt poeng. Men for min del tror jeg dette er den første X i Nazi-tyskland jeg har lest, så jeg er mindre overeksponert. Men den beste delen er nok den første snaue halvparten som høres ganske lik On speed ut, mye om amfetaminbruk i mellomkrigstidens Tyskland, og hvordan militæret eksperimenterte med det.

@arnsholt En av fortellingene jeg husker fra On Speed er hvordan den britiske hæren ga amfetamin til soldater som et eksperiment. De fikk så farlig mye mot av det at det nesten saboterte seieren ved El Alamein.

Sign in to participate in the conversation
Bokgruven

Et sted for folk som liker å lese og snakke om bøker.