Follow

Åja.

Leser masse SFF på engelsk. Masse. Leckie, Jemisin, Bujold, Stephenson, etc.

Prøver nå å lese mer norsk for å gjenvinne språkfølelsen og muligens også skriveevnen. Liker språk og humrenivå hos Matias Faldbakken, Mads Rage, Stig Sæterbakken, um. Bringsværd/Bing/Hansen. Norsk oversettelse av Corto Maltese.

Tar gjerne imot anbefalinger generert ut fra disse!

Også veldig begeistret for sakprosa om snevre tema, gjerne ymse havdyr eller medisin.

Har lest to av Faldbakken d.e. og to av d.y., men har ikke lest den "Coca cola"-boka. Carl Hiaasen fra Florida kan likne litt, gøy er det i alle fall.

@Karinargh Da vil jeg tipse deg om Stories of Your Life and Others av Ted Chiang, den beste SF-antologien jeg har lest på lenge.
bokgruven.no/@bjornstark/10337

@bjornstark helt enig, Chiang er en mester. Også glad i novellaen The lifecycle of software objects!

@Karinargh Jeg har bare lest den første samlingen hans, som ikke inneholder den. Men kom på nå at jeg har den andre liggende på lesebrettet. Kanskje på tide å begynne på den nå.

@Karinargh De første som slår meg i SF basert på forfatterne du nevner er Wayfarers-bøkene til Becky Chambers ("The long way to a small, angry planet", "A closed and common orbit" og "Record of a spaceborn few") og "A memory called empire" av Arkady Martine. Også Iain M. Banks, da.

@Karinargh Ja, jeg regna vel egentlig med det. Men tenk om du ikke hadde lest dem! Noen andre forfattere du vil slå et slag for, i samme leia?

Sign in to participate in the conversation
Bokgruven

Et sted for folk som liker å lese og snakke om bøker.