Follow

Åja.

Leser masse SFF på engelsk. Masse. Leckie, Jemisin, Bujold, Stephenson, etc.

Prøver nå å lese mer norsk for å gjenvinne språkfølelsen og muligens også skriveevnen. Liker språk og humrenivå hos Matias Faldbakken, Mads Rage, Stig Sæterbakken, um. Bringsværd/Bing/Hansen. Norsk oversettelse av Corto Maltese.

Tar gjerne imot anbefalinger generert ut fra disse!

Også veldig begeistret for sakprosa om snevre tema, gjerne ymse havdyr eller medisin.

· · Web · 3 · 1 · 4
Har lest to av Faldbakken d.e. og to av d.y., men har ikke lest den "Coca cola"-boka. Carl Hiaasen fra Florida kan likne litt, gøy er det i alle fall.

@Karinargh Da vil jeg tipse deg om Stories of Your Life and Others av Ted Chiang, den beste SF-antologien jeg har lest på lenge.
bokgruven.no/@bjornstark/10337

@bjornstark helt enig, Chiang er en mester. Også glad i novellaen The lifecycle of software objects!

@Karinargh Jeg har bare lest den første samlingen hans, som ikke inneholder den. Men kom på nå at jeg har den andre liggende på lesebrettet. Kanskje på tide å begynne på den nå.

@Karinargh De første som slår meg i SF basert på forfatterne du nevner er Wayfarers-bøkene til Becky Chambers ("The long way to a small, angry planet", "A closed and common orbit" og "Record of a spaceborn few") og "A memory called empire" av Arkady Martine. Også Iain M. Banks, da.

@Karinargh Ja, jeg regna vel egentlig med det. Men tenk om du ikke hadde lest dem! Noen andre forfattere du vil slå et slag for, i samme leia?

Sign in to participate in the conversation
Bokgruven

Et sted for folk som liker å lese og snakke om bøker.